După o binemeritata vacanta, ne apucam iar de gătit!
Astăzi, chifteluțe cu sos gros și dulce, cu usturoi, foi de dafin, piure de cartofi și castraveți murați în saramura. CHIFTELE RAPIDE, FĂRĂ PRAJEALĂ!
INGREDIENTE (20 chiftele mari):
• 1 caserola de piept de pui de circa 6-700 de grame
• 1 ceapa alba mare • 3 căței de usturoi
• 2 morcovi potriviți
• 1 legătură de pătrunjel verde
• 1 legătură de mărar verde
• 2 oua
• 1 lingura pesmet sau 1 felie paine înmuitata în lapte sau apa • sare, piper
• 1 lingura de ulei
MOD DE PREPARARE :
1. Tocam puiul la robot sau mașină de tocat
2. adagugam peste el morcovii și ceapa date prin răzătoarea mare
3. punem și verdeață tocata, ouăle, pesmetul, uleiul, sarea și piperul și amestecam bine
4. facem biluțe rotunde sau aplatizate și le dam o foaie de copt la cuptorul I ci s, la 170 grade, pentru max 30 min, pana devin puțin crocante
Le servim asa, cu muștar sau garnituri. Dar eu le-am pregătit un sos rosu. Vedeți reteta în postarea următoare.