Mi-amintesc cand ii scotea mama din cuptor, asa rumeniti, cu sosul ala dulce si gros. Bine, reteta traditionala inseamna carne tocata mista, de porc si vita, include si ceva zahar, dar si ceva faina. Iar in anumite zone ale tarii se si prajesc un pic in ulei. O adevarata bomba calorica, de care multi fug. Mie-mi plac la nebunie, si pentru ca nu le rezist, am adaptat reteta, si astfel i-am umplut cu grija pentru sanatate si silueta. Chiar se poate, si credeti-ma , pana ii incercati, sunt la fel de gustosi!
Ingrediente (pentru 10 ardei medii) :
10 ardei grasi rosii (sunt mult mai dulci decat cei verzi)
1 caserola piept de curcan intreg sau tocat (intre 1kg – 1,3kg)
1/2 cana de orez cu cobul rotund
1 ceapa galbena
1 legatura marar
1 litru suc de rosii sau rosii pasate
1 lingura bicarbonat alimentar (inlocuieste faina si este sanatos)
foi de dafin
sare
piper
Mod de preparare:
Eu am luat pieptul de curcan intreg si l-am tocat la robot, in fix 2 minute.
L-am amestecat cu sare, piper, orez, ceapa tocata si mararul tocat.
am curata ardeii si le-am taiat capacul, apoi i-am umplut cu aceasta compozitie
i-am aranjat intr-o cratita si i-am acoperit de apa, dupa care i-am pus la fiert, pe plita
dupa aproximativ 30 min, i-am acoperit de sosul de rosii, facut din sucul de rosii, lingura de bicarbonat , un polonic din zeama in care au fiert, foile de dafin, apoi i-am mai dar pentru inca jumatate de ora la cuptor, la 200 de grade, pana ce s-au rumenit
se servesc fierbinti, cu paine de secara si cu iaurt
Thanks for the great article
I spent a lot of time to find something such as this
Thanks, it’s very informative
Thank you for the excellent post
Thank you for reading me! 🙂
Thanks, it’s very informative