Ardei umpluti cu piept de curcan, copti in cuptor

 

Mi-amintesc cand ii scotea mama din cuptor, asa rumeniti, cu sosul ala dulce si gros. Bine, reteta traditionala inseamna carne tocata mista, de porc si vita, include si ceva zahar, dar si ceva faina. Iar in anumite zone ale tarii se si prajesc un pic in ulei. O adevarata bomba calorica, de care multi fug. Mie-mi plac la nebunie, si pentru ca nu le rezist, am adaptat reteta, si astfel i-am umplut cu grija pentru sanatate si silueta.  Chiar se poate, si credeti-ma , pana ii incercati, sunt la fel de gustosi!

Ingrediente (pentru 10 ardei medii) : 

  • 10 ardei grasi rosii (sunt mult mai dulci decat cei verzi)
  • 1 caserola piept de curcan intreg sau tocat (intre 1kg – 1,3kg)
  • 1/2 cana de orez cu cobul rotund
  • 1 ceapa galbena
  • 1 legatura marar
  • 1 litru suc de rosii sau rosii pasate
  • 1 lingura bicarbonat alimentar (inlocuieste faina si este sanatos)
  • foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare: 

  •  Eu am luat pieptul de curcan intreg si l-am tocat la robot, in fix 2 minute.
  • L-am amestecat cu sare, piper, orez, ceapa tocata si mararul tocat.
  • am curata ardeii si le-am taiat capacul, apoi i-am umplut cu aceasta compozitie
  • i-am aranjat intr-o cratita si i-am acoperit de apa, dupa care i-am pus la fiert, pe plita
  • dupa aproximativ 30 min, i-am acoperit de sosul de rosii, facut din sucul de rosii, lingura de bicarbonat , un polonic din zeama in care au fiert, foile de dafin, apoi i-am mai dar pentru inca jumatate de ora la cuptor, la 200 de grade, pana ce s-au rumenit
  • se servesc fierbinti, cu paine de secara si cu iaurt

S-aveti pofta de sanatate si gust bun! 

Processed with MOLDIV
6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON