Bruschete cu usturoi copt, roșii proaspete, mozzarela și busuioc

 

Cel mai scurt traseu pentru gustarea delicioasă pe care v-o prepar astăzi e tot cel până la supermarketul PENNY …și mare noroc că-l am aproape de scară… de unde imi iau ingrediente proaspete pentru rețetele mele.

Și cum, pentru mine, gătitul rămâne o artă, am nevoie și de cele mai bune ustensile pentru bucătărie. Așa că m-am pus pe strâns puncte. Și chiar nu m-am mulțumit cu 2-3 cuțite, am vrut tot setul de la Vivess , de cuțite din oțel inoxidabil și mâner din lemn de salcâm, ustensile premium, recomandate de chef Nicolai Tand.

 

Și cu punctele strânse am luat tot setul la care râvnesc de mult timp, cu 50% mai ieftin. A, și pentru că am și card Penny, am primit număr dublu de puncte.

E, și acum, nu sper decât ca bruschetele de astăzi să fie cel puțin la fel de bune ca ale lui chef Tand. Hai să vedem și rețeta!

Bruschete cu usturoi copt, roșii proaspete, mozzarela și busuioc  (4 pers) :

 • 2 roșii mari, de țară (dulci și zemoase)
 • 2 căței mari de usturoi
 • 8 felii de pâine integrală sau 4 mini baghete
 • 8 felii de mozarella cu corp moale (di Buffala)
 • busuioc verde
 • ulei de masline
 • sare, piper

Mod de preparare:

 1. tăiem cubulețe roșiile (musai cu cuțitele de la Vivess, știți cum taie?!), le amestecăm cu sare, ulei de măsline și bucuioc verde
 2. tăiem căpățânile de usturoi pe jumătate, le ungem cu ulei de măsline și sare  și le dăm la copt in cuptor,  circa 20 min, până devin aurii
 3. Feliile de pâine sau baghetele (le tâiem pe lungime in două) le ungem cu ulei de mâsline amestecat cu sare și le dăm in cuptor 5 min, până devin un pic crocante
 4. stoarcem usturoiul copt din coajă și-l intindem cu furculița pe feliile de pâine
 5. adăugăm și roșiile cubulețe peste
 6. apoi feliile de mozzarella
 7. Stropim cu ulei de măsline, sare , piper si o frunză de bucuioc proaspăt

 

Poftă bună! … Și de vreți să vă iasă bruschetele la fel de gustoase ca ale mele, fugiți să vă luați setul de cuțite de la PENNY! Mai mult, cu fiecare cuțit cumpărat sprijiniți construcția unei cantine și oferiți o masă caldă zilnic, pentru 70 de copii defavorizați.

 

Campania este valabilă in limita stocului disponibil, in perioada 18.05-26.07

Regulementul este disponibil pe penny.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON