Gata in 40 MIN, sanatosi, deliciosi, de post, dar si cu putine calorii! Va pregatesc acum delicioasa mea reteta de ardei umpluti cu mare grija pentru trup si suflet. Sunt atat de buni, plini de proteine, incat sunt convinsa ca veti repeta reteta si inafara postului.
INGREDIENTE (4 persoane)
- 4 buc ardei gras rosu
- 1/2 cana de quinoa
- 8 ciuperci champignon mari
- 2 fire de ceapa verde
- 2 fire de usturoi verde
- 1 ceapa alba
- 1 ardei gras verde
- patrunjel
- 3 cani de suc de rosii
- 1 legatura marar
- sare, piper, ulei de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE:
1. Punem la fiert apa cu sare, pentru quinoa. Cand clocoteste, punem quinoa si o lasam circa 10 min, pana se umfla
2. Intre timp, tocam ceapa galbena, ceapa verde, usturoiul si ardeiul gras si le punem un pic la inabusit in 3 linguri de ulei de floarea soarelui
3. Dam ciupercile prin blender sau robot (ciupercile nu se fac pasta, ci raman cu o textura de carne tocata), apoi le punem in tigaie, peste legumele inabusite
4. S-a fiert si quinoa, o scurgem de apa si o punem aici
5. Adaugam 3 linguri de suc de rosii, sare, piper si patunjelul verde tocat marunt
6. Taiem un pic din funful ardeilor , cate sa stea drepti in vas(dar taiati f putin, cat sa nu ramana gaura si sa se scurga compozitia), apoi le taiem cam 2 cm si palarioara cu coditele (vezi poza mai jos)
7. Umplem ardeii cu compozitia de mai sus
8. Intr-un vas de sticla sau ceramica (asa se fac cel mai bine, nu se ard nici ei, nici vasul) turnam cele 3 cani de sus de rosii, punem sare, piper (dupa gust), mararul tocat marunt , un pic de ulei
9. Aranjam peste ardeii si-i dam la cuptorul preancins , circa 20 min, la foc mare
10. Veti incepe sa simtiti imediat ce se fac, mirosul de ardei copti, aromati, iar cand vedeti ca au devenit rumeniti, sunt gata
Pofta buna!
Îmmmmmm ce bine arată, asta gătesc astăzi.
Soţul meu a renunţat la carne de ceva vreme şi o reţetă în plus fără carne e binevenită. Mulţumesc frumos.
Deja salivez 🙂
Multumesc! Sa va fie de bine! 🙂