30 MIN! FARA prajit! Chiftele crocante de somon, cu brocoli si usturoi, la cuptor

De cate ori nu vi se face pofta de chiftele crocante, cu un piure de cartofi, cincer? 🙂 Dar va ganditi apoi ca sunt prajte, in ulei mult …asa ca mai bine aruncati o bucata de carne seaca pe gratar si, asta-i masa!

Ei bine, va dau acum o reteta de chiftele, fara pic de ulei, fara ou, gata in 30 min! Crocante, sanatoase, satioase si atente cu silueta noastra. A, si cei mici le vor iubi, garantat!

   Chiftele crocante de somon, cu brocoli si usturoi, la cuptor. Arata bine, nu? Stati sa vedeti ce usor si repede le si gustati! 

INGREDIENTE (circa 20 chiftele): 

  • 200 grame somon
  • 1 brocoli mai mic
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ceapa galbena
  • 1 cartof
  • 2 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Fierbem apa cu sare, iar cand clocoteste, punem buchetelele de brocoli si fierbem circa 3 min., cat sa ramana verde si crocant
  2. Tocam somonul la robot
  3. Intr-o lingura de ulei inabusim ceapa si usturoiul tocate,apoi punem brocoli pisat, somonul si potrivim de sare si piper
  4. luam de pe foc, adaugam cartoful ras pe razatoare si scurs de zeama, pesmetul, patrunjelul tocat. Amestecam ingredientele si formam bilute, pe care le dam la cuptorul incins, pe o foaie de copt, circa 20 min.

Sunt delicioase cu piure de cartofi sau de conopida, ori cu legume coapte.

Pofta buna! 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON