Experienta sarcinii, de la conceptie pana la nastere, si dupa. Ce trebuie sa stim, ghid complet ELEVIT.

Clar, e o minune!

    Tot ce se întâmplă cu noi de atunci de când ne hotărâm sa devenim mame, atunci când purtam un omuleț care tot creste în burta noastră, pana la și după naștere, totul are o coerenta, data de la Doamne Doamne, dar pe care trebuie sa ne dorim sa o accesam. Ar fi atât de multe de spus, dar o sa încerc sa structurez tot ce am în minte și în suflet. Mai am o luna și un pic pana nasc a doua fetita, și ii multumesc lui Dumnezeu în fiecare zi, pentru ca mi-a trimis semnale ca sa pot sa iau deciziile cele mai înțelepte pentru mine și copiii mei, căci da, contează tot ce fac cu viata mea, de când decid ca vreau sa dau la randul meu o viata. Organismul nostru este extrem de inteligent, el știe ce și cum are de făcut cu ovulul, embrionul, bebelușul… Dar nu se poate descurca perfect fără ajutorul nostru. Iar noi avem nevoie de o informare adecvata. In era vitezei e destul de ușor sa pui mana pe ea, numai ca trebuie sa fie din surse sigure. Fiecare sarcina e diferita, cu bune și cu rele, însă ca nevoi generale ale organismului,  majoritatea sunt la fel. Eu am găsit ca și sursa de informare site-ul www.elevit.ro, acolo unde găsesc fel și fel de articole, unul mai interesant decât altul. Elevit sunt și vitaminele prenatale și postnatale pe care am ales sa le iau, la recomandarea medicului. Dar și dupa ce m-am documentat bine despre ele, si am aflat si ca sunt nr.1 mondial in suplimente prenatale. 

Haideți sa vedem pe rand, cum pornim spre aceasta lume miraculoasa,a conceperii unui copil.

Întâi și întâi trebuie sa ne cunoastem ciclul de reproducere. Înregistrarea ciclului menstrual personal te ajută să îți determini perioada de timp de fertilitate maximă și să îți crești șansele de concepție. Cum se pregăteşte organismul tău pentru sarcină, toate detaliile le poti găsi aici:

https://www.elevit.ro/ro/planificare/organismul-meu/

Un al doilea pas spre un bebe sănătos este Regimul alimentar înainte de sarcină, care trebuie sa fie echilibrat, astfel încât te va ajuta să asiguri substanţele nutritive de care ai nevoie pentru o stare de sănătate generală bună şi pentru vitalitatea organismului şi te va pune pe drumul cel bun pentru a concepe.

Cat și ce trebuie sa consumam ca sa avem o sănătate de fier, găsiți în detaliu, tot pe www.elevit.ro:

https://www.elevit.ro/ro/planificare/nutritie/

Șansele  de a rămane insărcinată sunt influențate de câțiva factori gestionabili precum: regimul alimentar, greutatea corporală, fumatul și exercițiile fizice. S-ar putea să trebuiască să faci unele ajustări în ceea ce privește obiceiurile tale zilnice, pentru a-ți maximiza șansele de concepție. Elevit are pentru noi 13 sfaturi intelginte și simple:

https://www.elevit.ro/ro/planificare/stil-de-viata/

Alte aspecte importante, care nu suporta întârzieri, sunt vizitele la medic, și nu doar la ginecolog. De asemenea, trebuie sa cunoaștem din timp toți pașii concediului maternal și toate vizitele pe care sa le facem instituțiilor publice abilitate.

https://www.elevit.ro/ro/planificare/checklist/

Ei, iar acum ai aflat ca ești însărcinată! Felicitări! E cea mai frumoasa perioada, chiar dacă mai întâmpinăm și probleme. Important este felul în care le privim. Și trebuie sa ne gândim ca este doar o etapa temporara, iar minunea care va apărea în viata noastră, merita toate sacrificiile. Însă, dacă respectam indeaproape toți pașii conceperii, sarcina ar trebui sa decurga bine.

Ghidurile Elevit referitoare la evoluția sarcinii și modificările organismului, alimentaţie şi stil de viaţă te vor ajuta să înţelegi schimbările care se produc şi ajustările pe care trebuie să le faci pentru a avea o sarcină sănătoasă:

https://www.elevit.ro/ro/gravida/

Și, în sfârșit, după cele 9 luni, ajungem sa ne ținem minunea în brate! Un sentiment unic in viata, care nu ai vrea sa se termine niciodată!

Începând de la îngrijirea copilului, pana la nevoile tale, te așteaptă o perioada, pe cat de aglomerata, pe atat de frumoasa. Elevit ne ajuta sa ne organizam:

https://www.elevit.ro/ro/mama-noua/

Felicitări, mămici sau viitoare mămici! Aștept cu drag sa împărtășim multe trăiri, emoții, momente impreuna! Sa fim sănătoși!

Acestea sunt suplimente alimentare. Cititi cu atentie informatiile din prospect sau de pe ambalaj. Pentru recomandari individualizare adresati-va medicului. Material sustinut de Bayer.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON