CAVIT, MULTIVITAMINELE COPILARIEI NOASTRE

Gusturile copilăriei vin cu amintiri plăcute și cu chef de joaca…

 

Am avut o plăcută surpriza atunci când am văzut pe rafturile farmaciei Cavitul copilăriei noastre, de care sigur va amintiți cu toții, acea „ciocolatica” de multivitamine, pe care ne-o dădea mama și pe care as fi mâncat-o cu cutie cu tot.

În perioada asta nebuna, ca nu exagerez dacă o numesc asa, i-am cautat Mairei ceva bun pentru pofta de mâncare și imunitate, pe lângă alimentația sănătoasă pe care o avem. Trece printr-o perioada mai stresanta, în care ii sunt mai îngrădite libertățile, astfel ca și surmenajul psihic își pune amprenta.

Amintindu-mi de perioada în care eu luam Cavit, cu atâta pofta și nerăbdare, am zis sa încerc și cu ea. Nu inainte de a vedea dacă produsul a rămas la fel de bun ca pe vremea noastră. Cavit nu conține coloranți sau conservanți artificiali.
Faptul ca se menține pe piața încă din 1964, fiind, de-a lungul timpului alături de muuulte generații de copii și adulți, îmi da un plus de încredere.

Prin compoziția sa, este o sursă de vitamine esențiale pentru copii, contribuind la dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a întregului organism, la menținerea poftei de mâncare și a stării generale de bine.

 

Maira e la fel de înnebunita după Cavit, la fel ca și mami. 🙂 Îl ia cu pofta, știe ca are voie doar 2 tablete pe zi, altfel l-ar manca și ea pe tot. Acum îl găsim pe piața și sub 3 arome: de ciocolata, multivitamine și Caise. De 2 săptămâni a început să-l ia și chiar are o pofta mult mai mare de mâncare, căci făcea nazuri în ultima vreme. Papa toată ciorbita la prânz, plus felul doi. Apoi, nelipsitul Cavit, ca și „desert”. Nu avem probleme nici cu răcelile de sezon, și imunuzandu-ne din timp, sper, nici la iarna.

Va las și detaliat date despre toate vitaminele pe care le contine Cavit, ca sursa de documentare:

Vitamina A contribuie la menținerea vederii normale și a sănătății membranelor mucoase și pielii, la funcționarea normală a sistemului imunitar, la metabolismul normal al fierului, precum și la procesul de diferențiere celulară.
Vitamina B1 (tiamina) contribuie la metabolismul energetic normal, precum și la funcționarea normală a inimii și a sistemului nervos. Vitamina B2 (riboflavina) contribuie la reducerea oboselii și extenuării și la menținerea globulelor roșii normale.
Vitamina B3 (niacina) contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice.
Vitamina B5 (acidul pantotenic) contribuie la performanța mentală normală, la sinteza normală și la metabolizarea hormonilor steroizi, a vitaminei D și a unor neurotransmițători.
Vitamina B6 (piridoxina) contribuie la sinteza normală a cisteinei, la metabolismul normal al homocisteinei, al proteinelor și al glicogenilor, la reglarea activității hormonale.
Vitamina B7 (biotina) contribuie la metabolismul normal al macronutrienților, la menținerea sănătății părului, pielii și membranelor mucoase.
Vitamina B9 (acidul folic) contribuie la sinteza normală a aminoacizilor și la buna funcționare a hematopoiezei.
Vitamina B12 (ciancobalamina) contribuie la reducerea oboselii și extenuării, la funcționarea normală a sistemului imunitar.
Vitamina C contribuie la menținerea funcționării normale a sistemului imunitar în timpul exercițiilor fizice intense și după acestea, la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, sistemului osos, ligamentelor, gingiilor, pielii, dinților. De asemenea, crește absorbția fierului.
Vitamina D3 contribuie la absorbția/utilizarea normală a calciului și fosforului, la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge, la menținerea funcției normale a sistemului muscular, a sănătății sistemului osos și dinților.
Vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

 

 


 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON