Youpiiii!!!

”Ce greseala este sa crezi ca un copil, pentru ca e mic, poarta in el visuri minuscule!”
George Enescu (1881 – 1955)

 

Fiecare zi pe care o petrec cu pensula si cu creionul in mana este o eliberare de toate gandurile, o relaxare totala. Fiecare culoare pe care o pun…  imi lumineaza sufletul.

Am simtit prima oara aceasta emotie atunci cand aveam vreo 10 ani. Bunica din partea mamei era absolventa de ‘’Belle Arte’’ si toate tablourile din casa noastra erau pictate de ea. Le admiram atat de mult incat,  intr-o zi,  am luat o foaie de hartie si acuarelele, m-am pus la masa din sufragerie, si cu un ochi pe perete si unul pe foaie, am inceput sa reproduc o superba vaza cu floarea soarelui. Atat de concentrata am fost, incat nu mi-a scapat nici o umbra si nici o petala scuturata langa vaza. Mi-amintesc fata mamei, atunci cand a vazut ce a iesit din mainile mele. Si acum mai are micutele tablouri reproduse de mine, inramate si puse la loc de cinste.

 

‘’Youpiiii! Avem casuta lui Barbie! Uite, e si un spital”….”Uau, dar noi baietii, putem intra in casa ‘’Star Wars’’?’’

Cat de incantati au fost primii copii ce au intrat ca sa ‘’inspecteze’’ noul loc de joaca deschis pentru ei. Dar cat de fericita am fost eu , caci munca mea le ‘’creioneaza’’ in suflete si pe chipuri asa emotii.  Tare  incantata am fost atunci cand o colega m-a rugat  s-o ajut cu designul si cu niste picturi pe pereti si mobiler, la noul ei loc de joaca ‘’Youpii House.’’

 

”Copiii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti” 

                                                                   Nicolae Iorga (1871 – 1940)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON