Sofia, Sofia… „delicioasa” capitală a Bulgariei!

Sofia… ce nume frumos! Nu e prima dată cand trec pe la ea, dar e prima oară când și zabovesc aici, câteva ore, în drum spre Bansko, acolo unde urmează să celebrăm trecerea dintre ani. În frumoasa capitală bulgară am oprit ca să luăm prânzul. După câteva căutări pe Tripadvisor, am facut un top 3 restaurante și am zis că oprim la cel mai apropiat. Dar n-am găsit acolo loc de parcare, culmea, am găsit chiar în centru, aproape de strada principală din centrul istoric. Am luat-o pe jos pe pietonal, ademeniți de fel și fel de mirosuri de mancare. Într-un gang se zarește timid numele unuia dintre restaurantele vazute pe Tripadvisor. Am insistat să intram aici, deși din afară, nu-i dăm prea mult credit. Dar ne-am spus că merită să încercăm,  mai ales că e în centrul capitalei. Am trecut o ușă, un hol în care erau depozitate în partea stângă niște piese de mobilier vechi, ce-mi amintesc de o poveste vintage din casa bunicii. Un albastru și un verde pastel ne întâmpină pe pereți, parcă promit ceva. Surpriza dorită a venit atunci când am deschis a doua ușă, un decor ce-mi amintește de casa strămătușii mele cochete (profesoară de matematică prin Africa). Sau sufrageria de vis a bunicii, cu toată mobila pastel, bibelouri, flori și macrameuri cu gust lucrate.

         

Iar mirosurile amețitoare ale mâncărurilor… și preparatele ce defilează prin farfuriile din fața noastră, ne conving să luăm loc. Doamne, ce senzație la stomac, ce bucurie… abia așteptăm acum să și gustăm din farfurii. Abia am ales felurile, dintre atatea… ne-am luat supă cremă de dovleac (dovleacul este, la bulgari, tradițional) și supă cremă de conopida cu branza cu mucegai…la primul fel.  Delicioase!!

             

  

Iar ca fel principal, un pește proaspăt la cuptor cu legume, copt într-o tigaie de tuci , o tacană de vită, cu un sos gros și delicios și un rissotto cremos, cu dovlecei, șuncă și smântână de casă.

Ne-am reântors la dovleac, pentru partea dulce a mesei. Un dovleac parfumat ce ți se topește in gură, acoperit de mirodenii și aruncat în cuptor cu o crema de vanilie amețitoare. A fost ceva de vis!

Dupa Revelion, în drumul nostru de intoarcere spre casa, ne vom opri din nou să luăm prânzul. Si as da  oricând din nou o fugă pănă în Sofia, doar ca să mă înfrupt din bucătăria delicioasă a bulgarilor.

Vă las numele și adresa restaurantului, pentru că merită din plin o recomandare fierbinte!

Restaurant SHTASTLIVECA

  • adresa: Sofia Bul. 27,” Vitosha”, Sofia 1000 Bulgaria
  • tel: + 35924411155
  • program: 11-01

       

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON