Chiftele marinate, în sos gros, dulce, cu usturoi și mărar.

CHIFTELE marinate, în sos gros, dulce, cu usturoi și mărar.

INGREDIENTE SOS:

• 1 borcan mediu de bulion
• 3 căței de usturoi
• 2 linguri rase de amidon alimentar
• 1 cana de apa
• 1 lingura ulei
• sare, piper
• mărar verde
• 3 foi de dafin
• 2 linguri de glucoza pudra (ca sa iasă mai dulce)

MOD DE PREPARARE :
1. Ibtr-o oala punem lingura de ulei, amidonul și usturoiul și le dam la călit 1 min, pana prind un pic de culoare
2. adaugam și bulionul, amestecând continuu, apoi 1 cana de apa
3. săram și piperam după gust, apoi lăsăm sa fiarbă la foc mic, sub capac, circa 10 min, amestecând des, sa nu se prinda de fund
3. spre sfârșit adaugam și foile de dafin, dar și mărarul tocat, apoi punem înăuntru și chiftele (reteta la postarea anterioara), mai lăsând 3 min pe foc , ca sa se întrepătrunda gusturile ‍ Servim cu un piure de cartofi pufos, făcu astfel:
1. punem la fiert 5 cartofi mari (ptr 3 porții), tăiați cubulețe, în apa cu sare, circa 20-30 min
2. In încercăm cu furculita, și când sunt fierți, scurgem apa
3. punem,un cubuleț de unt și circa 1 pahar mic de lapte (îl ouenti treptat, ca sa va opriți dacă devine prea moale)
4. Eu în amestec cu mixerul, i se tare pufos
5. Gustați, mai puneți sare, lapte dau unt, dacă trebuie ** iar ca PONT, ca sa iasă mai galben, puneți un praf de curcuma
Pofta buna!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON