Salata de sparanghel cu ciuperci, maioneza din iaurt si usturoi

”Dinner is better when we eat toghether”

Te-a anuntat iubitul ca ajunge mai repede acasa si ii e foame? Nici un stres, avem reteta unei cine delicioase, sanatoase si aratoase, in maximum 15 minute. Asa ca sa-i dam drumul…

Ingrediente pentru 2 persoane: 

  • 1 legatura sparanghel
  • 6 ciuperci champignon albe sau maro, mari
  • 2 catei de usturoi
  • 1 iaurt
  • ulei de masline
  • 1 lingurita mustar
  • ardei gras rosu /picant
  • marar/patrunjel verde
  • sare si piper

Mod de preparare: 

Intai dam drumul cuptorului, sa se incinga. Spalam ciupercile, dar nu le decojim, acolo sta toata esenta lor. Le punem pe o foaie de copt, timp de 5-6 minute, la cuptor, presarate cu sare. Sarea le scoate apa. Cipuercile prind o culoare aramie imediat, la foc mare

Punem apa la fiert pentru sparanghel, cu o lingurita de sare, ca sa fiarba mai repede. Cand a dat in clocot, aruncam in ea sparanghelul, dupa ce ii taiem 1-2 cm din baza.

Atentie! Ca sa ramana crocant si verde, se da intr-un singur clocot si se scoate! 

In aceste minute pregatim sosul salatei: iaurtul il amestecam cu lingurita de mustar si cu ulei de masline, cu un tel, pana ce prinde consistenta fix a unei maioneze. Adaugam si usturoiul dat pe razatoarea mica

Taiem cubulete mici ardeiul gras rosu sau ardeiul picant

Scoatem ciupercile, le taiem in sferturi sau feliute. Scurgem de apa sparanghelul si-l taiem in bucatele de 1-2 cm

le amestecam bine, mai punem sare si piper dupa gust, punem ardeiul tocat, apoi peste toate adaugam maioneza din iaurt si mararul /patrunjelul

Se serveste cu crakers de cereale sau felii de paine de secara, graham sau alac, usor prajite si unse cu ulei de masline, sare su piper

Asta-i tot! Ai terminat in timp util? S-aveti pofta buna! 🙂

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON