Oua umplute, cu putine calorii? Da! Va propun varianta light a oualor umplute, o varianta delicioasa si sanatoasa. A, si rapid si usor de facut. 🙂
INGREDIENTE (pentru 10 oua) :
- 5 oua fierte tare
- 1 cutie pateu din ficat de pui
- 2 fire de ceapa verde
- 2 ridichi
- 2 castraveti murati
- mustar
- 2 iaurturi
- 3 linguri de ulei de masline
- ardei rosu pentru ornat
- sare, piper
MOD DE PREPARARE: ( max 30 MIN) :
- Puneti ouale la fiert, circa 10 min, dupa ce clocoteste apa, ca sa iasa ca cele de Pasti. Apoi le taiem pe latime, in jumatati
- scoatem galbenusurile, iar jumatatile de albusuri le scobim usor cu o lingurita, cat sa le putem umple cu pasta de pate
- pregatim pasta amestecand astfel: galbenusrile, pateul, ceapa si ridichile tocate marunt , sare, piper si mustar, dupa gust
- umplem albusurile cu delicioasa pasta
- pregatim maioneza astfel: amestecam cu telul cele doua iaurturi cu uleiul, 3 linguri de mustar, sare si piper. Apoi adaugam in ea castravetii murati taiati cubulete mici
- asezam pe o farfurie maioneza, apoi ouale umplute cu pasta de pate si decoram cu ardei rosu tocat marunt (sau ceapa verde , ridichi sau masline tocate marunt, depinde ce aveti)
Gata! Se dau la frigider si se servesc reci.
Pofta buna!