30 MIN – Oua umplute, cu pate si maioneza din iaurt. Reteta extrem de simpla si rapida!

Oua umplute, cu putine calorii? Da! Va propun varianta light a oualor umplute, o varianta delicioasa si sanatoasa. A, si rapid si usor de facut. 🙂

 

INGREDIENTE (pentru 10 oua) : 

  • 5 oua fierte tare
  • 1 cutie pateu din ficat de pui
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 ridichi
  • 2 castraveti murati
  • mustar
  • 2 iaurturi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • ardei rosu pentru ornat
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE: ( max 30 MIN) :

  1. Puneti ouale la fiert, circa 10 min, dupa ce clocoteste apa, ca sa iasa ca cele de Pasti. Apoi le taiem pe latime, in jumatati
  2. scoatem galbenusurile, iar jumatatile de albusuri le scobim usor cu o lingurita, cat sa le putem umple cu pasta de pate
  3. pregatim pasta amestecand astfel: galbenusrile, pateul,  ceapa si ridichile tocate marunt , sare, piper si mustar, dupa gust
  4. umplem albusurile cu delicioasa pasta
  5. pregatim maioneza astfel: amestecam cu telul cele doua iaurturi cu uleiul, 3 linguri de mustar, sare si piper. Apoi adaugam in ea castravetii murati taiati cubulete mici
  6. asezam pe o farfurie maioneza, apoi ouale umplute cu pasta de pate si decoram cu ardei rosu tocat marunt (sau ceapa verde , ridichi  sau masline tocate marunt, depinde ce aveti)

Gata! Se dau la frigider si se servesc reci.

Pofta buna!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON