Desert de toamna, cu ce am gasit in casa, delicios, fara zahar, gata din doua miscari!

Gutui galbene si prune rosii, parfumate…

Ador aromele piuternice si gustul fiecarui anotimp. Imi place sa simt mirosul fructelor de sezon, in diferite desrturi pline de sanatate. Natura stie ce e mai bun pentru noi, asa ca in fiecare anotimp ne incanta cu minunile ei, de care trebuie sa profitam la maximum!

Intr-o zi in care nu stiam ce sa-i mai fac fetitei mele ca desert, m-au inspirat o gutuie si 5 prune, pe care le aveam in fructiera.

Mod de preparare:

Am incins cuptorul, am spalat bine fructele si, cu tot cu coaja, le-am azvarlit intr-un vas de ceramica si le-am dat la cuptor, la foc iute. Asa, intregi si simple

In 10 minute a inceput sa iasa un parfum ametitor…

Iar in alte 10, fructele mele trmurau de placere, coapte

Le-am scos din cuptor, si toata zeama lor s-a transformat intr-un sos gros si dulce, fara pic de zahar. Dupa ce s-au racit putin, le-am mai pus o lingurita de miere, ca sa fie si mai aromate, scortisoara si vanilie.  L. e-am servit asa, usor caldute

Stiti cum sunt? Senzationale! Si arata delicios de bine! 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON