Ciocolata cremoasa de casa, cu miere si nuci

„Nu exista pe lume altă metafizică decât ciocolata.” (Fernando Pessoa) 

 

 Pe langa laptele de pasare, galustele cu prune sau placinta de casa cu visine, ciocolata de casa este unul dintre deserturile copilariei, caruia nu-i pot rezista. Mi-amintesc ca mama ne facea ciocolata de casa in tava, iar eu tot furam cate o lingurita si o lingurita cat era la inchegat pe balcon. 🙂

 Si pentru ca imi place la nebunie si nu rezist sa nu-mi fac pofta cand si cand, am inlocuit zaharul si untul din ea, si iese la fel de gustoasa, pentru ca baza, laptele praf, care ii si da gustul inconfundabil, ramane. Asadar, zaharul l-am inlocuit cu miere, iar pachetul de unt, cu unt de cocos.

 Va ademenesc cu o fotografie delicioasa… si acum sa va dau si reteta, nu? Este extrem de usoara si rapida.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 punga de lapte praf de 380 de grame (lapte praf pur, fara zahar adaugat sau conservanti)
  • 150 gr de unt de cocos
  • 1 pahar mic de apa
  • 2 linguri de cacao (puteti scade sau adauga, in functie de cat de intensa doriti sa fie)
  • 2 linguri de miere
  • 2 pumni de nuci ( daca le si tineti cel putin o ora la hidratat in apa, cu atat mai bine, devin mai crocante, ca cele proaspete)
  • rom (dupa preferinta)

Mod de preparare (max. 15 min): 

  • Se pune paharul mic de apa la fiert, impreuna cu nucile, iar cand e aproape de clocot se adauga untul.
  • se lasa un pic deoparte, pana pregatim laptele praf, pe care-l amestecam cu cacaoa, cu un tel, ca se se uiformizeze usor. Turnam apoi compozitia asta peste siropul de apa cu nuci si unt si incorporam, tot cu ajutorul telului.
  • va rezulta o pasta groasa. Daca vreti sa fie mai moale, mai mariti cantitatea de apa pe care o puneti la fiert
  • adaugati romul , dupa gust
  • apoi adaugati cele 2 linguri de miere (n-o punem cand e fierbinte, ca sa nu devina toxica)
  • toata compozitia o turnati intr-o forma, eu prefer un vas dreptunghiular de portelan, pe care il dau la frigider, la inchegat. (sau iarna pe geam)
  • se serveste dupa cateva ore (depinde cat rezistati poftei) , taiata bucatele sau rupta
  • puteti asezona cu fructe de padure sau capsuni

S-aveti pofta de gust bun!

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON