O destinatie cat… „Cinque Terre”

Milan, what a beautiful place to die! (John Carradine)

Anul trecut am inceput seria tururilor tarilor lumii. Prima destinatie aleasa a fost partea de N-V a Italiei. Am luat avionul pana la Milano, iar de acolo am inchiriat o masina si am pornit la drum… Am ramas cazati in Milano pentru o zi.

Minunata capitala a Lombardiei ne-a intampinat cu al sau Dom din Milano (catedrala Santa Maria Nascente), aflat in Piazza del Duomo , a treia catedrala ca marime a crestinitatii, de o frumusetele tulburatoare, plina de detalii mirifice. Am calcat apoi Galeria Vittorio Emanuele, chiar in centru, intre Dom si Scala din Milano, considerata poate cea mai importanta opera din lume, un teatru ce a fost construit intre 1776-1778 , sub patronajul Mariei Tereza.

Orasul mi-a placut nespuns, mi se pare extrem de senzual, extravagant, ce imbina perfect clasicul cu modernul. De aici am plecat spre renumitul fashion outlet din Seravale (139 de km). A doua zi drumul ne-a dus catre Genova (168 km), unde am luat pranzul, iar apoi… spre cele 5 Pamanturi, unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.

Plimbarea pe coasta Italiei pana la Cinque Terre, briza… pur si simplu ma innebuneau. Am inceput sa vad usor, usor, pastelurile ce acopereau casele zarite semet pe coasta. Pe masura ce ne apropiam, placerea prindea nuante si mai puternice. Cladirile, frumos colorate, aranjate, ce stau falnice in bataia marii si a soarelui, ne asteptau sa le admiram.

Fiecare satuc dintre cele 5 Pamaturi , variaza pe aceeasi tema, insa fiecare are farmecul sau. Trenul ce scarataie de vechime ne plimba printre ele. Am pornit din Monterosso al Mare, Varnazza, Corniglia, , Manarola, pana la Riomaggiore, cel mai aproape de mare.

„Pastelurile ce zugravesc cele cinci pamanturi ale Italiei, imi ametesc mintea si sufletul de o placere nebuna” (Diana Bart) 

Ne-am plimbat printre casutele vechi, am coborat apoi spre stancile udate de spuma marii, am adulmecat adanc briza si mirosul florilor. Ne-am oprit apoi la un restaurant de unde priveam marea, si unde ne-am infruptat cu mare pofta din preparatele pescaresti traditionale, din fructele de mare proaspete si din vinul care ne soptea din adevarul istoriei zonei.

N-as fi vrut sa mai plec de aici…dar stiam ca ne asteapta si alte frumuseti, la fel de sfasietoare, pe care vi le arat, in urmatorul articol…

(sursa acestei fotografii: google)

Processed with MOLDIV
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON