Algarve, exotismul Portugaliei, locul unde nu scapi doar cu apa…

Dupa traseul nostru de pana acum prin Portugalia… ametitorul Porto, gratioasa inima a Portugaliei, Lisabona si coroana batuta cu pietre pretioase, palatul Pena, din Sintra… am ajuns in cea mai exotica regiune a republicii portugheze: Algarve.

Nu am zabovit aici decat o zi , doar pentru plimbare si mancare, in drumul nostru spre romantica Seville, urmatoarea destinatie a povestii noastre.

Asa ca am oprit intai in Portimao, unul dintre cele mai mari orase ale regiunii cu iesire la Atlantic. In speta, un orasel cochet,cu putin peste 40.000 de locuitori. Printre atractiile istorice care trebuiesc vazute se numara fortaretele medievale, Santa Catarina si castelul Sao Joao do Arde, manastirea San Francisco, biserica Nossa Senhora de Conceicao, muzeul orasului, farul turistic Portimao, si neaparat portul turistic , faleza, plajele, recunoscute pentru viata de noapte.

Si ziua rasuna muzica pe terasele de pe plaja, e o atmosfera ce te binedispune. Am oprit pe cunoscuta terasa „No Solo Aqua”, care spune cumva povestea locului. Adica aici te distrezi, nu consumi doar apa. 🙂 Salatele fresh si burgerul, delicioase, aici.

Adrenalina ne-a condus mai departe spre un alt loc al regiunii. Superbul Lagoa, aici unde am ajuns la plaja „sapata” intre bucatile uriase de roci portocalii si apa de un turquoise femomenal. Plaja e situata undeva jos, o descoperi abia cand pasesti spre haul care-ti taie pur si simplu respiratia.

Portugalia este fermecatoare, pentru ca imbina atat de multe stiluri, emotii, frumuseti. Peisaje ca-n cartile de povesti, ca-n filmele romantice sau ca-n trairile exotice. Pornim acum din nou spre Spania, spre Seville… revin cu un nou articol fermecator…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON