Am pregatit micul dejun: oua romanesti pe paine coapta, cu somon si mozzarella

    Gustul oualor de casa, al somonului afumat, al laptoasei mozzarella, al painii coapte… toate aceste gusturi imi plac atat de mult, incat m-am gandit sa le impletesc in acelasi mic dejun.

    Il putem servi singuri, acompaniati de razele diminetii, de ploaia ce bate-n geam sau de fulgii sclipitori de zapada… il putem servi in doi, acompaniati de placerea unei noi zile.

    Va dau ingredientele pentru doua persoane, le reduceti, daca este cazul: 🙂

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 4 felii de paine de secara, graham sau alac
  • 8 felii de mozzarella
  • 4 felii de somon afumat
  • 4 oua de casa (le gasiti in piete, la tarani)
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • frunze de valeriana

Mod de preparare: 

    Inainte sa incepem gatirea oualor romanesti, bagam la cuptor bruschetele, ca sa se coaca intre timp. Asadar, in cuptor incins bine, la 170 grade, pe o hartie de copt, punem cele 4 felii de paine. Le lasam 5 minute, cat sa se coaca usor. Aranjam apoi pe ele mozzarella si somonul si le mai dam la foc, pana mozzarella incepe sa se topeasca si somonul afumat sa prinda o crusta. In tot acest timp, pregatim ouale.

Modul de preparare a oualor romanesti:

  • li se mai spune oua posate sau oua Benedict. Eu le stiu de oua romanesti, de cand ne faceau bunica sau mama, cand eram mici
  • pregatim o oala cu apa. Atunci cand incepe sa fiarba, punem 2  linguri de otet (care impiedica imprastierea oului )
  • cand apa da in clocot, reducem focul,   facem cu o lingura un vartej, in care dam drumul usor oualor,  pe care le spargem, pe rand,  intr-un bol mic
  • albusul incepe sa se intareasca si sa se stranga dupa galbenus
  • le lasam la fiert circa 2-3 minute, ca sa ramana moi

Asezarea preparatului in farfurie: 

    Cand sunt gata si feliile coapte , dar si ouale, le asezam pe cele din urma, cu  paleta cu care le scoatem din oala,  peste painea proaspat scoasa din cuptor. Iar pe farfuria pe care le asezam, pregatim frunzele de valeriana stropite cu lamaie si ulei de masline.

    Reteta dureaza in total vreo 15 minute ca sa fie gata.

    Este delicioasa! Crocanta, gustoasa, satioasa si sanatoasa.

    Pofta buna! 🙂

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON