Cele mai bune scoici! Rețeta delicioasă, în doar 15 minute!

Recunosc ca nu-mi placeau scoicile deloc, acum insa, sunt innebunita dupa ele.

Dar stiti de ce nu-mi placeau? Pentru ca prima oara cand le-am gustat, le-am gustat la cine nu trebuie, adica am gustat o reteta deloc reusita. Doar o zeama fara gust, de fapt, cu un singur gust, de peste.

M-am grabit dupa sa zic ca eu nu mai pun gura pe scoici, ca-s oribile. In Grecia insa, nu m-am mai putut opri din mancat. Si am furat si eu reteta, dar am interpretat-o in stilul personal. Rezultatul: demential!

Si va las aici reteta sa le incercati si voi. Cu siguranta va veti da pe spate orice invitat.

A, si v-am spus? In 15 minute sunt gata delicioasele scoici cu sos de mustar si smantana.

INGREDIENTE (2 portii) :

  • 1 kilogram de scoici (le prefer pe cele proaspete, prefierte)
  • 4 linguri mustar dulce
  • 1 cutie mare de smantana de 12% grasime
  • boabe de mustar
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • patrunjel verde

+

  • 2 mini baghete de paine de secara
  • ulei de masline
  • sare
  • oregano

TIMP DE PREPARARE: 15 MIN.

MOD DE PREPARARE: 

Extrem de simplu si de rapid.

Incingem o tigaie cu o lingura de ulei de masline. Punem mustarul, smantana si amestecam cu telul, ca se se omogenizeze uniform.

Adaugam si scoicile, boabele de mustar, sarea, piperul, foile de dafin si punem capacul. Zeama din scoici impreuna cu sosul de mustar vor fierbe pret de 10-15  minute. (Si asta penru ca avem scoicile pateurizate, daca sunt proaspete, le fierbem vreo jumatate de ora. Amestecam din cand in cand.

In tot acest timp, taiem mini baghetele de paine pe lungime, le dam la cuptor 5 minute. Apoi le ungem cu ulei de masline si le condimentam cu sare si oregano.

Mirosul demential ne va da de stire ca scoicile noastre sunt gata.

le scoatem pe o farfurie adanca, presaram patrunjelul proaspat si tocat,  servim alaturi  painea crocanta si… un pahar de vin alb.

S-aveti pofta! 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

‘’Marile creatii s-au nascut din micile inspiratii’’ (Diana Bart)

FOLLOW ME ON