50 MIN📍67 LEI📍FĂRĂ COACERE📍
🎂 Tort TIRAMISU delicios, pentru 12 persoane
INGREDIENTE (12 porții):
• 4 cutii x 250 gr mascarpone (6,5 lei x4)
• 4 pachete x 400 gr pișcoturi (4 x 8,5 lei)
• 5 oua (5 lei)
• 4 linguri zahar brut
• 1 litru cafea
• vanilie, rom, cognac
• 1 vf de sare • cacao ptr decor
MOD DE PREPARARE :
1. facem cafeaua, ca sa aibă timp sa se raceasca (8 lingurițe de cafea + 2 lingurițe de zahar la 1 l apa)
2. separam albușurile de gălbenușuri
3. batem cu mixerul gălbenușurile cu 3 linguri de zahar, pana se dizolva zaharul și se face o pasta alba
4. incorpora aici mascarpone, tot cu mixerul, dar la o viteza mica
5. batem cu mixerul albușurile spuma, cu un vârf de sare
6. daugam ușor peste crema de gălbenuș și mascarpone
7. punem vanilia
8. ne apucam de așezat în tava cu peretele detașabil. Punem pe margine ca în poza pișcoturi, apoi le așezăm în Interior, în sens perpendicular, pișcoturile înmuiate bine în cafeaua în care am pus rom și un pic de cognac. Formam un strat de pișcot, unul de crema, unul de pișcot… pana la 3 straturi de pișcot și ultimul de crema
9. Cernem pe deasupra cacao și dam apoi la frigider
În 2 ore e gata de servit, dar și mai bun e după o noapte de stat la rece 👩🍳